VEEL GESTELDE VRAGEN

VEEL GESTELDE VRAGEN 

Studio etiquette:
1. Leave your ego at the door! Be nice & smile :-)
2. Telefoons uit en in je tas s.v.p.
3. Tassen en schoenen onder de kapstok. 

 

Wat doe ik aan/neem ik mee?
Comfortabele (sport)kleding met sokken, geen schoenen. Een handdoek & flesje water meenemen is ook handig. Er is 1 kleedruimte incl. toilet. 

 

Moet is een matje meenemen? 

Nee, dat hoeft niet. Er liggen goede yogamatten in de studio. Een handdoek is handig voor hygiëne. 

De matjes worden regelmatig gereiningd. 

 

Help, mijn 1e Yoga/Pilates les! 

Kan ik het wel? Ben ik niet te stijf? Beweeg binnen je eigen grenzen en wees mild voor jezelf. Niemand verwacht dat je alles perfect meedoet. Nu niet, nooit niet.

 

Iedereen heeft zijn eigen grenzen, beperkingen, dingen waar hij/zij tegen aanloopt, houdingen die juist superlekker gaan, enzovoort! Je leert dat te accepteren en te werken met waar je op dat moment staat. Kom met een open mind en positieve houding. 

 

Je zult niet beoordeeld worden, alleen ontvangen waar je behoefte aan hebt. Deelnemers zijn meestal geconcentreerd met zichzelf bezig tijdens een les.

 

Maar ik ben ook helemaal niet lenig, is Yoga dan wel iets voor mij? 

Grappig genoeg houdt dit veel mensen tegen, terwijl dit een goede reden is om yoga te beoefenen. Spieren hebben tijd nodig om te verlengen, dat duurt even. Uiteraard ligt het aan je aanleg, sporthistorie, botten en skelet in hoeverre je b.v. kunt voorover buigen. 

 

Bovendien is het beoefenen van Yoga geen wedstrijd wie het lenigst is. Je komt er voor je eigen doelstellingen (zoals rust, verbeteren van houding, opbouwen van kracht, rust in het hoofd, preventief & curatief voor spanningsklachten en blessures. 

 

Onthoud: Yoga is not about touching your toes, but what you learn on the way down.

 

Welke les past bij mij?

Ons lesrooster is ingedeeld op level/niveau, hierbij proberen we een idee te gegeven van de intensiteit of moeilijkheidsgraad van de les. Het beste is natuurlijk om de lessen gewoon uit te proberen, dan voel en merk je zelf wat bij jouw past. Je kunt in het reserveringssysteem elke les kiezen.

 

Heb je lang niets gedaan of nooit Yoga of Pilates les gevolgd?

 

Begin dan b.v. met een Yogalates les of met een Hatha Yoga les. Je kunt zo wie zo elke les uitproberen om te kijken wat bij je past als je een lidmaatschap of rittenkaart hebt.

 

Is Yoga en Pilates ook geschikt voor mannen?

Yoga en Pilates is voor iedereen die wil werken aan aan houding, lenigheid, buik en rompspieren, spanningsklachten van nek/ schouder/onderrug, (sport) functioneel en preventief bij stress en andere onrustuitingen zoals slecht slapen, geírriteerdheid, slechte spijsvertering, oppervlakkige ademhaling etc.

 

Ik heb een blessure, kan ik mee doen?

Vraag je behandelaar, fysio of huisarts of het verstandig is om één van de lessen te volgen.

 

Lesrooster

 

Het lesrooster is verdeeld in niveaus waarmee de mate van intensiteit en moeilijkheid getracht wordt aan te geven.

 

Bijna alle lessen zijn in principe makkelijk te volgen ook als je geen ervaring hebt. Tijdens de les worden er verschillende opties aangegeven. 

 

Als je twijfelt of een les wel geschikt voor je is, bel of mail gerust ! 

 

Lifestyle Studio Dordrecht biedt verschillende soorten Yoga (Hatha Flow, Slow, Yin, Kundalini Yoga , Yoga Fit), Pilates Shape & Core training, BodyBalance, Essentrics en Yogalates aan. 

 

Klik op de links in het lessen menu voor meer informatie. Ik raad je aan verschillende lessen uit te proberen om te ervaren wat bij jou past.

 

Mogelijkheden:

 

Lidmaatschap:

- Je kunt op verschillende manieren lessen volgen,   nl. voor 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden.
  Klik hier voor de tarieven. 

 

- Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd, mits je opzegt.

 

Opzegtermijn: voor 1e van de maand met 1 maand opzegtermijn. Opzeggen kan  per e-mail(info@yoga-dordrecht.nl) worden doorgeven.

 

ANNULEREN - OPZEGGEN - BLESSURES

- Tijdens je initiële termijn (begin termijn) kan niet worden opgezegd. Na deze termijn geldt dus een opzegtermijn van 1 maand (voor de 1e van de maand)

 

- Niet genoten lessen kunnen niet worden meegenomen naar een volgend kwartaal. Dus plan je lessen van te voren in, dat is een goede stok achter de deur. 

 

- Bij langdurige blessure/ziekte kunnen de gemiste lessen ingehaald worden in de volgende termijn, meld dit vooraf bij mij. Bij een 10 rittenkaart is dit niet mogelijk.

 

RESERVEREN 

- Via het online reserveringssysteem MOMOYOGA kun je lessen reserveren en annuleren. 

 

- Annuleren kan tot 3 uur voor aanvang van de  gereserveerde les via Momoyoga. 

 

- Annuleer je je les niet binnen 3 uur, dan vervalt deze les.  Het reserveringssysteem rekent deze les dan mee als gevolgd. 

 

VAKANTIE

- Er zijn lessen tijdens de schoolvakanties volgens een vakantierooster.

 

- De studio is tijdens de zomervakantie 3 weken gesloten.
 

- Tijdens officiële zon- en feestdagen is de studio gesloten nl. kerst, pasen, pinksteren, hemelvaart, goede vrijdag, 0ud en nieuw en nieuwjaarsdag, koningsdag.

 

- Ziekte docente:  indien een docente ziek is, kan de les vervangen worden door  een andere Body & Mind les w.o. Yoga, Yogalates, Pilates, Essentrics.

 

- Mocht er geen vervanging geregeld kunnen worden dan wordt de les geannuleerd (per mail, sms, app of telefonisch) en kun je de les op een ander tijdstip volgen.

 

- Last but not least: deelname aan de lessen en activiteiten vindt plaats op eigen risico. De  docent(e) zal natuurlijk alles doen om jou een
veilige les aan te bieden. 

 

- Op alle diensten van Lifestyle Studio Dordrecht zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

Voorwaarden       Privacy

Lifestyle Studio Dordrecht| Studio voor Natuurgeneeskundige Ontspanningstherapie & Yoga Lifestyle

| Melkpoortje 1 | 3311 TG Dordrecht 

KvK R'dam 244  65 698 | Tel 06 55 77 8386| 

BTW nr : NL002031167B93 | Geregistreerd onder Praktijk voor Massage & Beweging

  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle